Aardbeienmousse
  • 30min
  • 4

Ingrediënten

  • Ten Huyse Heyse aardbeien
  • Vier blaadjes gelatine
  • Vier eiwitten
  • Vier eetlepels rietsuiker
  • 280 g magere verse kaas
  • Verse muntblaadjes (afwerking)
  • Pure chocolade(schilfers) (afwerking)

Aardbeienmousse

  1. Ontkroon de aardbeien en stamp ze tot een puree. 
  2. Week de gelatine in koud water. 
  3. Klop het eiwit stijf en voeg geleidelijk aan de suiker toe. 
  4. Verwarm de aardbeienpuree en leg er de uitgeknepen gelatine in. Blijf roeren tot de gelatine opgelost is.
  5. Haal de pot van het vuur.
  6. Meng de puree met de kaas en het opgeklopte eiwit. 
  7. Verdeel alles in glazen en zet in de frigo.
  8. Laat gedurende enkele uren de mousse opstijven. 
  9. Werk af met aardbeienschijfjes, muntblaadjes en pure chocoladeschilfers.
  10. Enjoy!