Huisgemaakte aardbeientaart
  • 60min
  • 8

Ingrediënten

  • 500 g Ten Huyse Heyse aardbeien
  • Eén blad kruimeldeeg 
  • Vier eierdooiers
  • 100 g rietsuiker
  • 5 dl melk
  • Eén vanillestokje
  • 50 g puddingpoeder
  • Eén gelatineblad
  • 2,5 dl room
  • Bloemsuiker (afwerking)

Huisgemaakte aardbeientaart

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Leg het kruimeldeeg in de taartvorm. Snijd het overtollige deeg weg. Bak in de oven gedurende 20 à 25 minuten op 180°. Haal het uit de oven en laat afkoelen.
  3. Snijd het vanillestokje open en haal er de zaadjes uit. Verwarm de melk en voeg er de zaadjes en het vanillestokje aan toe. Laat de melk op het vuur staan.
  4. Klop de eierdooiers met de suiker. Voeg het puddingpoeder toe en meng goed. 
  5. Verwijder het vanillestokje uit de melk en giet een klein beetje melk bij het eiermengsel.
  6. Giet nu het eiermengsel bij de resterende melk en blijf roeren tot je een pudding bekomt.
  7. Haal de pot van het vuur en laat de pudding afkoelen (tip: bedek de pudding met de vershoudfolie om een velletje op de pudding te vermijden)
  8. Week de gelatine in koud water. Warm een beetje room samen met de uitgeknepen gelatine op. Het overige deel van de room mag je opkloppen. Eens de room half opgeklopt is, mag je de room aan de opgewarmde room met de gelatine toevoegen. 
  9. Meng de pudding samen met de room tot je een luchtige vanillecrème krijgt. 
  10. Giet de pudding in de taartvorm met kruimeldeeg. 
  11. Laat ongeveer 2 uur opstijven.
  12. Afwerking: Verwijder het kroontje van de aardbei en leg ze omgekeerd op de taart. Werk daarna af met bloemsuiker. 
  13. Enjoy!