Kinderijsjes met aardbeien
  • 20min
  • 4

Ingrediënten

  • 250 g Ten Huyse Heyse aardbeien
  • 75 g bloemsuiker
  • Eén ei
  • 450 g volle yoghurt
  • Verse muntblaadjes
  • Ijsvorm of lege potjes yoghurt

Kinderijsjes met aardbeien

  1. Plet de aardbeien samen met één eetlepel bloemsuiker. Neem de blaadjes munt en meng ze onder de puree.
  2. Klop het ei samen met de rest van de bloemsuiker tot een dikke witte crème. Voeg nadien de yoghurt toe. 
  3. Vul de ijsvorm of de potjes yoghurt met 1/3 aardbeienpuree. 
  4. Plaats deze +/- 60 minuten in de diepvriezer.
  5. Haal de potjes uit de diepvriezer en vul ze aan met het yoghurtmengsel tot ongeveer 1 cm van de rand. 
  6. Steek ze opnieuw in de diepvriezer voor minstens 4 uren (tip: stop een koffielepel in ieder potje zodat je van een echt ijsje kan likken).
  7. Enjoy!