Zomerse tiramisu met aardbeien
  • 60min
  • 8

Ingrediënten

  • 1 kg Ten Huyse Heyse aardbeien
  • Vijf eetlepels rietsuiker
  • Eén citroen
  • 300 g madeirakoekjes
  • 250 g mascarpone
  • Drie eiwitten
  • Twee eierdooiers
  • Verse muntblaadjes (afwerking)
  • Chocoladeschilfers (afwerking)

Zomerse tiramisu met aardbeien

  1. Ontkroon de aardbeien. 
  2. Versnijd 500 g aardbeien en warm ze samen met drie eetlepels rietsuiker en het citroensap op. Laat dit +/- 5 minuten pruttelen tot de aardbeien half zacht zijn. Mix het mengsel fijn en laat afkoelen. 
  3. Voeg de mascarpone, twee eetlepels suiker, de eierdooiers samen en meng tot een gladde massa. 
  4. Klop de eiwitten stijf in een andere kom en meng dit onder het mascarponemengsel.
  5. Verdeel een beetje van het aardbeienmengsel over een schaal, bedek dit met een laag madeirakoekjes en een laag mascarponecrème. 
  6. Versnijd de rest van de aardbeien in schijfjes en bedek hiermee de mascarponecrème in de schaal. 
  7. Bedek opnieuw met het mengsel, daarna de madeirakoekjes, een laag mascarponecrème en aardbeienschijfjes (doe dit tot alles op is). 
  8. Werk af met verse muntblaadjes, verse schijfjes aardbeien en chocoladeschilfers.
  9. Enjoy!